Beste vogelvrienden,

Op zaterdag 8 maart 2014 werd de eerste vogelmarkt van dit jaar weer gehouden, zoals gewoonlijk in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren.

Voor alle vrijwilligers was dit weer  vroeg opstaan. Om half zes reden we op de snelweg waar we rijdend door de mistflarden de rode ochtendzon aan de oostelijke hemel op zagen komen. Het beloofde een mooie dag te worden!

Na aankomst in Zuidlaren hebben we ons eerst verzameld onder genot van een bakkie ‘leut’, om vervolgens de toegewezen plekken in te nemen. Hierna konden de eerste handelaren verwelkomd worden.

De handelaren kwamen in een gelijkmatige stroom binnen en dat was voor zowel handelaar als medewerker erg prettig, zodat er ook een gemoedelijke sfeer tussenbeide aanwezig was.

Om negen uur was de handel binnen en gingen de deuren voor een tijdje dicht, zodat er van kassa’s gewisseld kon worden. In deze tijd konden de medewerkers meteen iets lekkers nuttigen.

Om half tien gingen de deuren weer open voor het publiek. Dat stond zoals gewoonlijk in grote getale voor de deur te wachten om naar binnen gelaten te worden.

Het duurde lang voordat de eerste grote stroom van bezoekers naar binnen was. Hierna bleef het nog lekker doorstromen. Deze toestroom was voor de handelaren ook erg prettig, zodat zij goed zaken konden doen.

Deze eerste markt van 2014 was voor de handelaren en de marktcommissie een erg goede markt.

Halverwege de middag waren de bezoekers vertrokken en was het voor de handelaren weer tijd om de overgebleven handelswaar weer in te pakken. Voor de vrijwilligers was het ook de tijd om de hal weer schoon af te leveren. Nadat dit allemaal gebeurd was, was het tijd voor een heerlijk diner om daarna weer te vertrekken naar huis.   

Tijdens deze markt zijn we ook gestart met het houden van een enquête onder de bezoekers. Deze ging over uw persoonlijke interesses op het gebied van dieren, de bekendheid van de markt in Zuidlaren en de opstelling van deze markt. Hieruit kwamen mooie en soms ook verrassende resultaten naar boven, waar de marktcommissie zich over kan buigen. Het gemiddelde cijfer wat de markt in Zuidlaren toegekend werd was een 8. Hiermee zijn wij als marktcommissie erg blij mee.

Hierbij een foto-inpressie