Beste bezoeker,

Op vrijdag 8 februari  is de jaarlijkse feestavond weer gehouden. De locatie van dit jaar was `De Buddingehof´ in Ruinerwold, waar we de laatste jaren ook onze vogelshow houden. Bijna zestig mensen hadden zich opgegeven bij Johan en Cor, de organisatoren van dit evenement.

Bij binnenkomst was er ontvangst met koffie en een `Ruinerwolds kontje´. Dit is een erg lekker, maar behoorlijk zoete delicatesse van de streek.

De avond werd geopend door Teun, onze voorzitter, waarna het officiële gedeelte begon: er waren namelijk twee jubilarissen bij ‘Vogelweelde’. De heer Dijkstra (die zich had afgemeld voor deze avond) en Poul Koster. Beide heren zijn vijfentwintig jaar lid van onze club. Poul kreeg een prachtig wandbord aangeboden en zijn vrouw, Gerda, een mooi boeket met bloemen.

Hierna werden de prijzen van de kampioenen van onze eigen tentoonstelling uitgereikt, in de vorm van oorkondes en de medailles die bij de verschillende statussen horen.

En last, but not least werd de heer Vriend gehuldigd, die met zijn Duitse kuifkanarie Nederlands kampioen werd.  

Na dit gedeelte was er even tijd om wat bij te kletsen terwijl enkele medewerkers van de Chinees een buffet klaar zetten. Nadat alles was klaargezet konden wij er heerlijk van eten. Hierbij kon men zelf een drankje afhalen bij de bar. Dit buffet duurde tot de pauze. De sfeer was gemoedelijk: eten, drinken en wat bijpraten is een goede combinatie.

Na de pauze werd het tijd voor spelletjes. De zaal werd verdeeld in twee groepen: de ‘Hollanders’ tegen de ‘Oranjes’.  Al gauw was er van de gemoedelijke sfeer niets meer over.

Er werden twee aanvoerders gekozen. De ‘Hollanders’ kwamen onder leiding van ‘Gert de minstreel’ en de ‘Oranjes’ werden geleid door ‘Teun de kwartelkoning’. Dit was nodig om het spel ‘Ik hou van Holland’ te spelen.

De groepen waren goed aan elkaar gewaagd, al waren in mijn ogen de ‘Oranjes’ net wat gekwiekster en gingen bij het eerste gedeelte aan kop. Na de tussenpauze, waarin men zich weer kon opladen, gingen we verder met spelletjes waarbij de geluksfactor een rol ging spelen. Omdat geluk vaak van de domme is, ging het pientere  Oranjeteam roemloos ten onder.

Al met al was het een leuke invulling van de avond.

Na dit vermaak werd er nog even doorgefeest en vond ik het een geslaagde avond en ik denk dat er velen met mij instemmen.

 

Jan Vriend