In 2010 is de laatste vogelmarkt in de Markthallen in Meppel gehouden. Een tijdperk werd afgesloten. Omdat er plannen lagen voor een nieuwe hal in Meppel, heeft Vogelweelde besloten de markt te verplaatsen naar de manege in Staphorst. De verwachting was dat dit tijdelijk zou zijn, waarna naar Meppel teruggekeerd zou worden. Helaas werd het plan voor een nieuwe Evenementenhal niet aangenomen door de gemeenteraad. Omdat langer doorgaan in Staphorst niet realistisch was, is besloten de regio Meppel te verlaten. 

De overstap is gemaakt naar de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. Een groot en vermaard evenementencomplex, met meerdere hallen. Hier kon de gewenste stap naar een grotere en betere markt gemaakt worden. Met ruim 6000m2 aan beschikbare ruimte, werd een ruimere opzet mogelijk en werden ook voor het eerst speciale stands voor andere vogelverenigingen geïntroduceerd. Hier is veel gebruik van gemaakt en het versterkt de band tussen de vogelliefhebbers in de regio. Bij de eerste markt werd als extra attractie een professionele roofvogelshow georganiseerd, uiteraard in een naastgelegen hal.

De markt in Zuidlaren is een groot succes geworden en Vogelweelde heeft veel complimenten in ontvangst mogen nemen voor de organisatie en kwaliteit van de markt. Een greep uit de reacties die we zoal kregen:

Enkele reacties van bezoekers van de markt        Nieuws-item RTV Noord        Impressie vogelmarkt maart 2012 (youtube)

Foto-impressie:

Plattegrond verhuur Prins Bernhardhoeve

Helaas besloot de directie van de hal in 2014 te stoppen met evenementen en te kiezen voor een andere invulling van de hal. Vogelweelde heeft toen de overstap gemaakt naar de TT-Hall in Assen

Verslag en foto’s vogelmarkt 8 maart 2014  Verslag en foto’s vogelmarkt 25 oktober 2014

Verslag en foto’s vogelmarkt 9 maart 2013  Verslag en foto’s vogelmarkt 12 oktober 2013

Verslag en foto’s vogelmarkt 3 maart 2012   Verslag en foto’s vogelmarkt 13 oktober 2012