9 maart 2013: De dag waarop de 3e vogelmarkt in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren gehouden is. De dag begon al vroeg voor de vrijwilligers die op tijd aanwezig moesten zijn en zorgen dat de deuren om zeven uur geopend konden worden. Voor negen uur kwamen er voornamelijk handelaren en een klein deel aan vroeg publiek. Het begeleiden van de auto’s in en uit de hal verliep vlot. Dit is fijn voor de handelaren en de vrijwilligers. Na negen uur kwam het meeste publiek. Variërend van groot tot klein en van landgenoten tot buitenlanders. Er waren twee bussen uit Duitsland en een bus uit Denemarken afgereisd naar Zuidlaren. We kregen veel reacties op de goede service bij de polsbandjes. Dit betaalt u bij de prijs in en veel mensen lieten zich vrijwillig ‘opnemen.’(De bandjes werden vaak aangezien voor het traditionele bandje bij een opname in het ziekenhuis.)

De verkoop van entreebewijzen liep goed, maar de handelaren deden ook goede zaken. Dat was duidelijk te zien aan de hoeveelheid spullen waarmee de mensen de markt verlieten. Helaas moesten we u ook meedelen dat er zakkenrollers actief waren. We hopen natuurlijk dat dit niet vaker gebeurt, maar we willen u er toch op attenderen om bij een volgende markt goed op uw spullen te letten.

Na 13.00 uur konden we een lichte afname van de bezoekers vernemen en om 14.00 uur begonnen de eerste handelaren hun overgebleven voorraad in te pakken. De vrijwilligers konden de handelaren weer helpen met de auto inpakken en het begeleiden van hun auto uit de hal. Toen alle handelaren weg waren, konden de hal, de traverse en de ontvangsthal aangeveegd worden. Zodra dat klaar was, konden de vrijwilligers wat drinken en gezellig bijpraten. Rond 17.00 uur werd het eten opgediend en werd de dag daarmee besloten. Het bezoekersaantal vertoont een lichte stijging en we hopen dat dit aantal steeds hoger wordt.

Komt u onze markt in het najaar ook weer bezoeken?

Hierbij enkele reacties van bezoekers en/of handelaren:

Hierbij een foto-impressie van de markt.