Vogelmarkt oktober 2014 

Op zaterdag 25 oktober jl. hebben we onze markt voor het eerst gehouden in de TT hal in Assen. Wederom een  verhuizing en dit keer was het geen vrijwillige keuze. Het vergde opnieuw veel voorbereiding, maar gelukkig is het weer gelukt.

De opbouw op vrijdag verliep soepel, ondanks dat het de eerste keer op deze plek was. In Assen gebruiken we andere planken voor de stands en dat was even puzzelen voordat alles goed op z´n plek stond, maar gelukkig viel het mee en ging het opbouwen makkelijk. 

We brachten een paar wijzigingen aan ten opzichte van de plattegrond , maar dat zorgde niet voor problemen.  

We hadden onder andere geen TT stellingen meer bij de verenigingsstands staan en daar was de opbouwploeg niet rouwig om.

Op zaterdag liep het als een trein. De toegang van handel ging soepel, mede doordat we voor de kleine handel een aparte deur hadden  geopend. De penningmeester was hier zeer tevreden over, omdat het zo weer overzichtelijker werd.

Iedere standhouder kon de zijn  plek  vlot vinden en we kregen hier direct positieve reacties over. Ook over de zeer goede verlichting in de hal was men enthousiast.  Over de ruime opzet was men ook erg tevreden.

We hebben deze markt meer meters aan standplaatsen verhuurd dan ooit tevoren. Dit zal mede te maken hebben met de gewijzigde afmetingen van de planken.

De toestroom van publiek kwam langzaam op gang, maar ondanks dat was het lekker druk binnen.  

Omdat er maar één toegangsweg en kassa waren bij de ingang van het parkeerterrein, ontstond er een opstopping. Hierdoor kwam de toestroom van mensen in de hal langzaam op gang.

Met medewerking van Vogelweelde is er een tweede doorgang gerealiseerd, en werd het probleem verholpen.

De reactie´s van het publiek waren ook positief en de verwachting is dat deze makt in Assen verder zal uitgroeien.

Tegen 14:00 u was het meeste publiek weer richting huis vertrokken en werden de deuren weer geopend voor de handelaren. Het opruimen kon nu beginnen. Gelukkig ging dit vlot, doordat er een container was aangeschaft voor de planken en bokjes van de stands.

Na een hapje en drankje konden we weer terug zien op een geslaagde markt!  

Hierbij een foto-inpressie.