Op zaterdag 13 oktober 2012 is de tweede vogelmarkt gehouden in de Prins Bernhardhoeve te Zuidlaren. Na het grote succes van de eerste markt was de organisatie gespannen of er weer veel belangstelling zou zijn. Dit was gelukkig het geval. Het aantal reserveringen lag duidelijk hoger dan voor de markt in maart, zodat er nog meer aanbod was, van een hoog niveau. Ook standhouders die al enkele jaren niet geweest waren, kwamen nu terug. Het publiek kwam meer gespreid binnen dan in maart, waardoor de verdeling in de hal ook beter was. Hierdoor kon iedereen, mede ook doordat we de gangpaden breed hebben kunnen houden, goed over de markt lopen en overal prima bij. De goede ligging ten opzichte van Duitsland is merkbaar, er waren meer Duitse bezoekers dan in maart. Totaal weer meer dan 2500 bezoekers en 250 stands, dus een bewijs dat de verhuizing naar Zuidlaren een goede keuze is geweest.

De uitbreiding van het verenigingsgedeelte was succesvol. Ten opzichte van de markt van maart mochten we weer enkele nieuwe verenigingen verwelkomen, waaronder 3 uit Friesland en 1 uit Flevoland. De uitbreiding van dit gedeelte was direct weer volledig verhuurd, dus we gaan kijken of we hier verder mee kunnen groeien. Vogelmarkt Vogelweelde moet hèt vogelevenement worden waar ruimte is voor de liefhebber met zijn zelf gekweekte vogels.

Er was ook een stand van de keurmeestersvereniging van de NBVV en zij hebben zich hier ook gepresenteerd. Dit heeft een aantal belangstellenden opgeleverd en concreet 1 nieuwe aanmelding. Ook dat is belangrijk voor de toekomst van de vogelhobby in Nederland. 

Enkele reacties:

“Hierbij willen wij u complimenteren met de (wederom) prima organisatie [..]. Wat ons betreft voor alle medewerkers/vrijwilligers een “dikke pluim”. D.K. (Sellingen).

“Wederom zijn wij tevreden over de inzet en inrichting van de hal. [..]. De tentoonstelling stellingen waren zeer welkom.” De Goudvink, Schildwolde.

“Très belle bourse avec beaucoup de faciliter, très belle endroit et grand parking. Tous bien organisé. Félicitations.” G. (België).

“Wij zijn zeer tevreden over het verloop van e.e.a; ten eerste hoe we zijn geholpen de hele dag door; onze standplaats; aantal bezoekers; verkoop.” J.v.P. (Nijverdal)

“We kijken al uit naar de volgende markt!”, Vogelvereniging Odoorn.

Deze reacties (en de vele die hier niet genoemd zijn), geven ons veel energie om verder te gaan met het uitbouwen van Vogelmarkt Vogelweelde. Volg hiervoor onze website voor de laatste informatie of schrijf u in voor de nieuwsbrief via markt@vogelweeldemeppel.com.

BEKIJK HIER EEN AANTAL FOTO’S (KLIK OP DE FOTO VOOR EEN GROTER FORMAAT)