Op 12, 13 en 14 december 2013 organiseerde vogelvereniging ´De Vogelvriend´ uit Roden voor de tweede maal de districtstentoonstelling. Op dinsdagmiddag en -avond werden door in totaal 140 vogelliefhebbers 1091 vogels ingezonden. Deze konden op woensdag door keurmeesters van de NBvV worden gekeurd. Op donderdagavond was de opening van deze tentoonstelling, waarna de inzenders konden kijken of men in de prijzen was gevallen met hun vogels. Onder de inzenders waren zes leden van vogelvereniging 'Vogelweelde'.

Op 16 t/m 19 januari jl. werd 'Vogel 2014' gehouden in de Americahallen in Apeldoorn. Zoals gewoonlijk is dit een grote gebeurtenis voor vogelminnend Nederland, waarbij ook veel buitenlandse gasten aanwezig zijn.

In de showklasse waren 12.457 vogels ingeschreven en in de grote verkoopklasse waren nog eens 2300 vogels ingeschreven die van eigenaar mochten veranderen. Dit leide weer tot bijzondere prestaties. Op donderdag om 11 uur bij de opening wordt de '100 meter in vijf seconden afgelegd', om maar zo snel mogelijk bij de verkoopklasse te komen. Naar de showvogels wordt dus niet omgekeken, maar de verkoopklasse eist alle aandacht op.

Er was weer een grote diversiteit aan vogels ingebracht, waaronder een grote groep kanaries (6273). Hierbij ging menig liefhebber met een kampioenstitel naar huis. Bij de tropen was een grote verscheidenheid aan soorten, waaronder bijzondere kweekresultaten ten toon werden gesteld. Verder was er nog een groep parkietachtigen, waaronder ook veel kleurenpracht was te bewonderen. Hierbij denken wij aan de verscheidenheid aan kleurmutaties onder de Pennanten die te bewonderen was. Ook was er nog een kleine groep duiven en andere soorten grondvogels die het geheel compleet maakten.

Standhouders waren zeer tevreden over de verkoopresultaten. Dit jaar waren er weer meer bezoekers dan het jaar ervoor. Dat was op de eerste dag, donderdag, al te merken.

Al met al een show waar de vogelliefhebber zich een dag kon vermaken.

Hieronder de resultaten van de inzenders van onze vereniging:

Op 5,6 en 7 december is de regio tentoonstelling gehouden.

 Dit jaar was dit in Zwolle georganiseerd door vogelvereniging  'De Volierevriend'.

De locatie is 'Het Anker' in de wijk Westenholte, een mooie locatie om deze show te houden.

Er zijn dit jaar in totaal 555 vogels ingebracht door 81 leden van 13 verenigingen. Dit is beduidend minder dan vorig jaar.

Ondangs het aantal vogels is er toch een mooie show van gemaakt met kwaliteits vogels. Dat blijkt wel uit de behaalde punten.

Van Vogelweelde Meppel eo. hebben 5 leden hun mooiste vogels hier tentoongesteld .

Hier onder volgen de resultaten van de leden.

Op 14, 15 en 16 november van dit jaar hebben we onze onderlinge tentoonstelling weer gehouden in dorpshuis ´De Buddingehof´ in Ruinerwold.

25 leden van onze vereniging hebben in totaal 252 vogels ingezonden. Dat is 27 vogels meer dan vorig jaar. Dit is een positieve ontwikkeling voor het bestuur en de t.t. commissie en we hopen dat deze stijging in de komende jaren blijft voortzetten.

De keurmeesters hebben de moeilijke taak weer volbracht om alle vogels op hun waarde in te keuren.

De keurmeesters waren positief over de kwaliteit van de kanaries. Deze was namelijk zeer hoog. Het viel de keurmeesters ook op dat er meerdere stammen en stellen ingestuurd waren en ook een nieuwe kleurslag die aanwezig was, namelijk roodschimmel witte pennen.

Bij de tropische vogels viel er nog wel wat op te merken, namelijk ruipuntjes.

Verder was het bij de gouldamadines zoeken naar positieve punten.

Uitblinker was een stel bichenowastrilden. Die waren erg rustig in de kooi.

De Indische muskaatvinken zijn een plaatje volgens de keurmeester, alleen de stuit kon nog wat geler.

De barmsijsen agaat waren iets te bruin en de bandvinken blijven altijd lastig om te keuren. Je moet goed blijven letten op de kleurdiepte en tekening om de rode keelband van de mannen.

Bij de parkieten zat een fraaie serie standaard grasparkieten, verder goed gekleurde lutino'. Bij de agaporniden kan het formaat wat beter. Een fraaie bourksparkiet en een heel mooie opaline valkparkiet viel er te bewonderen.

Verder een mooie serie halsbandparkieten en een aantal prachtige Zuid-Amerikaanse parkieten.