Ter afsluiting van het tentoonstellingsseizoen 2012 werden op 10 t/m 13 januari 2013 de nationale bondskampioenschappen gehouden in de Amerikahallen in Apeldoorn. Dit is een show die vogelminnend Nederland eens bezocht moet hebben. De ultieme ontmoetingsplek om vogelvrienden te spreken en om op de hoogte gebracht te worden over nieuwigheden in de vogelwereld. Bijvoorbeeld accessoires, vogelsoftware etc. Uiteraard kunt u de verkoopklasse niet overslaan om eventueel nieuwe kweekvogels aan uw vogelbestand toe te voegen. En natuurlijk om de 12.128 geshowde vogels te bewonderen. Een aantal leden van onze vogelvereniging hebben vogels ingezonden voor de showklasse. Hun behaalde resultaten kunt u hieronder bekijken:

Vogelvereniging `De Vogelvriend´ uit Roden bestond in 2012 60 jaar. Dit was een goede aanleiding om de districtstentoonstelling te organiseren. Zo geschiedde dat op 13, 14 en 15 december in hotel `Onder de Linden’ te Roden. Op dinsdag 11 december werden vanuit de hele provincie de vogels ingezonden. Op woensdag 14 december zijn de vogels gekeurd door vakbekwame keurmeesters van de NBvV.  Door 132 leden werden 1060 vogels ingestuurd. Van kanarie tot parkiet en van tropische vogels tot duiven. Zo was er een leuke diversiteit aan vogels op deze show.  Ook hebben 11 leden van Vogelweelde hun mooiste vogels ingezonden om te strijden voor de verenigingsprijzen die ieder jaar weer worden uitgedeeld. Hieronder een overzicht van de behaalde prijzen van onze leden:

Regio tentoonstelling 2012

Op 6, 7 en 8 december is de regio tentoonstelling gehouden .

Dit jaar was dit in Ens georganiseerd door de vogelvereniging Vogelvreugd.

De mooie lokatie voor deze show was Het wapen van Ens.

De organiserende vereniging heeft zijn uiterste best gedaan om er een mooie show van te maken.

Door 13 verenigingen en 96 leden uit noordwest Overijssel werden maar liefst 774 vogels ingebracht.

Onder hen waren 4 leden van vogelweelde die hun mooiste vogels hebben ingezonden.

Hier onder volgen de resultaten van deze leden:

Beste  vogelvrienden,


Na 4 jaar de Districts Tentoonstelling te hebben georganiseerd, hebben wij nu op 15, 16 en 17 november van dit jaar onze onderlinge tentoonstelling gehouden.

Met 20 inzenders en 225 vogels is dit toch weer een leuk aantal vogels om een show te organiseren.

De keurmeesters waren tevreden over de kwaliteit van de vogels. Bij de kanaries, met name de witten en de mozaïek kanaries, en prachtige Duitse kuiven.

Bij de tropische vogels en kromsnavels zaten ook goede exemplaren en er was een ruime sortering.

Hieronder volgen de kampioenen: